om elenor

Om Elenor

Kunskapen och erfarenheten om hur hjärnan fungerar vid förändringar och stress, och vad som krävs för att få ett hållbart välmående, har lett till ett stort engagemang i att hjälpa individer och grupper. Genom coaching, föredrag och processarbete skapar Elenor drivkraft och glädje på arbetsplatser, som i sin tur utvecklar välmående, ett starkt självledarskap och starkare team.

Elenor är bland annat utbildad stresspedagog, licensierad mental tränare, certifierad livscoach och ledarskapsutvecklare. 

Hon har också en lång (och nördig) bakgrund som legitimerad röntgensjuksköterska där hon har ”fotograferat” 1000-tals hjärnor, både för diagnostik och forskning. Till största delen med hjälp av MR, magnetkamerateknik.

Ledarskap, utveckling och teamarbete har funnits som en röd tråd i över 20 år av hennes yrkesliv. Likaså i olika privata sammanhang.

Intresset för hur vi kan använda vår inre potential, vår mentala kraft, växte fram efter hand som hon såg ett ökat flöde av stressrelaterade symptom/sjukdomar i hjärna och kropp.  Nu drivs hon av att arbeta förebyggande för att varje individ ska må bra och kunna prestera i sin fulla potential. Verktyget är kunskap och vägledning med konkreta och kraftfulla verktyg.

Elenor arbetar med fokus på resultat i processarbete tills individen eller gruppen nått dit de önskar. 

Den största delen av arbetet är ”hands on” i coachande processer. Både med enskilda individer, par och arbetsgrupper.

Stimulansen är också stor i att arbeta med professionella Idrottare som  kan se att tankens kraft är avgörande för att nå mål och drömmar i sin karriär.

Elenor har utbildat ungdomar i skolan för starkare självkänsla och självförtroende.

Hon håller också uppskattade föreläsningar under temat självledarskap, stresshantering, teambuilding, motivering och excellent service.

Vill man verkligen ha förändring, är Elenor gärna med i processarbetet i form av halv eller heldagars workshops ute hos företag.

Oavsett vem vi är och var vi befinner oss, är vårt mindset avgörande för hur vi ska må, hur vi möter varandra och hur bra vi kan prestera. Både som individ och i grupp.

När vi mår bra, gör vi bra! Det är en effekt som i förlängningen ger ringar på vattnet till omgivningen.

Elenors tankar om arbetet, personlig utveckling och livet

Jag blir berörd när människor hör av sig efter vårt samarbete och berättar att de har byggt en starkare självkänsla och ökat sitt självförtroende. När självledarskapet har fått växtkraft. För givetvis ska vi tillåta oss att vara glada för den vi är. Precis som att få tro att vi är någon. Det är i grunden en självklarhet!

Genom min erfarenhet av akuta situationer i vården, flera år med karateträning och mitt ständiga sug efter att utvecklas, har jag lärt mig att träna i medveten närvaro och mod. Att våga se det jag möter, oavsett om det är stressfyllt eller obehagligt och utan att själv göra det värre i tankarna. Att så fort som möjligt plocka fram mina inre resurser och se yttre möjligheter, för att göra och vara mitt bästa i varje situation. Det är en livslång träning att hålla kondisen levande och det är naturligtvis inte alltid jag lyckas. Men träning slipar oss alla, vad vi än tränar på.

Man kan just undra varför jag gör detta? Det enkla svaret är att jag vill må bättre än bra.

En dag ska jag släppa jordelivet. Men fram till dess ska jag ta tillvara på det här livet.  Jag vill känna mig LEVANDE där jag är, oavsett var. 

 

 

 

KONTAKTA MIG GÄRNA

Boka tid via mail

Företagsinformation:

Elenor Thelander Fullt Fokus AB
Postadress: Ljunitsgatan 35
266 33 Munka-Ljungby
Organisationsnummer: 559296-0446